Una vida plena d'història

Antonio Escala i Castells

A finals de l’any 1949 Antoni Escala i Castells junt a la seva dona Josefa Bartrolí i Vilaseca van començar a Capellades a fer de drapaires, tenint com a únic mitjà de transport un simple carretó, que anys més tard (1953) va ser substituït per un carro.
El primer vehicle amb motor va ser un moto carro que va adquirir l’any 1957. L’any següent es va traslladar a Manresa, on va exercir el mateix ofici de drapaire, après del seu pare de manera ambulant, tot recollint paperassa, ampolles i altres objectes de rebuig.

Germans Escala

Durant els anys 1970 i 1971 s’incorporaren a l’empresa els seus fills Antoni, Francesc i l’Alfons. Aquest fet, des de la perspectiva empresarial, va tindre una gran rellevància al mateix temps que denotava una gran confiança en l’esdevenir del negoci, ja que tota la família hi estava implicada.
Germans Escala durant la seva trajectòria va ser pionera en la recollida de paper i vidre a Manresa; pionera en la destrucció d'arxius confidencials; primera empresa registrada a la Agència de Residus dins la comarca del Bages i al 2011 s'inaugura la planta CRT més gran de la Catalunya central.

Escala Recicla

L'any 2013 els nets d'Antonio Escala i Castells continuen la trajectòria que el seu avi va emprendre un dia. Adaptats a les noves tendències i a la gran experiència obtinguda des de petits al costat dels seus pares, es segueix amb la filosofia que fins ara ha marcat el camí d'una nissaga.

TransCat Residus

L'any 2013 neix TransCat Residus una empresa creada per persones del sector del transport de residus, joves, emprenedors i amb una gran experiència en el sector.
Empresa dedicada al servei i transport de contenidors.